Витаминка

3500

Клиенти

25000000

Извезени парчиња

45000000

Продадени продукти

150000000 €

Продажба

Витаминка во своето повеќе од 60 годишно постоење го создаде најголемиот свет на вкусови во Македонија и претставува составен дел од животите на неколку генерации, полни со спомени и бесценети моменти.

Успешната приказна на Витаминка започна пред повеќе од 60 години. Во 1956 година во Прилеп е основана како компанија за црвен мелен пипер. Производство на само еден производен асортиман беше доволно за цели 18 години успешно работење, се до 1974 година.

Амбицијата на тимот што застана позади Витаминка придонесе за остварување и реализирање на зацртаната идеја – компанијата да го зголеми својот производен капацитет. Од фабрика за производство на мелен црвен пипер, Витаминка со новата бизнис стратегија започна да го гради својот пат кон успехот, прераснувајќи во компанија лидер во прехранбената индустрија на македонскиот пазар. Со зацврстувањето на позицијата на домашниот пазар, паралелно и интензивно растеше и присуство на странските пазари каде што моментално пласира околу 47% од своето годишно производство во околу 30 земји во светот.

Производи

Грицки
Масло за јадење, оцет и преливи
Супи, Зачини и додатоци за јадење
Благи производи
Сосови
Инстант пијалоци
Мармалади

Зголемете ги шансите со директна извозна go-to маркетинг стрратегија.

Пресметај колкав извоз има твојата конкуренција

Индустрија:

* Пребарувањето на купувачи за вашиот продуцт од страна на Prime Market Plus е бесплатна. При склучување на договор Prime Market Plus наплаќа 3% од обемот на стоки во првите 5 години.

Добредојдовте!

Регистрација на продавач

Закажи состанок